poniedziałek, 16 czerwca 2014

Szparagi na szybko



Składniki:
pęczek zielonych szparagów
szczypta soli
szczypta pieprzu
łyżka klarowanego masła

Szparagi myjemy, odcinamy 2-3 cm najtwardszej części. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Szparagi wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy solą i pieprzem i dodajemy płynne masło. Mieszamy tak, aby tłuszcz i przyprawy oblepiły szparagi. Zapiekamy 20 minut, a następnie się zajadamy!

2 komentarze:

uwaga-pobudka pisze...

uwielbiam szparagi ale ja natomiast lubie je lekko zblanszowane z oliwa z oliwek i szczypta gubej soli.

Podobno najlepiej naginac je, wtedy pekaja one w odpowiednim miejscu i twarda czesc odpada http://www.vegancoach.com/images/cooking-asparagus-5.jpg mniej wiecej o to mi chodzi

Naturalne metody pisze...

Szparagi-pycha!!

Prześlij komentarz

© 2011 spotkajmy się w kuchni, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena