poniedziałek, 19 maja 2014

Wiosenny twarożek


Idzie lato i na moich talerzach robi się coraz bardziej kolorowo. Świeże pyszności z własnego ogródka to jest to! Wiele rzeczy można zrobić z rzodkiewki i szczypioru. Ja na kolację mam dziś jedną propozycję.

Twarożek 
20 dag sera białego
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
rzodkiewka
sól, pieprz

Ser trzeba rozdrobnić widelcem i dobrze wymieszać z jogurtem. Następnie dodajemy rzodkiewkę (startą na tarce lub pokrojoną ręcznie) i posiekany szczypiorek, przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Gotowe! Proste, zdrowe i pyszne! Taki twarożek można wsuwać bez dodatków, ale nie ma przeszkód, żeby położyć go na kanpce. Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

© 2011 spotkajmy się w kuchni, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena