czwartek, 8 maja 2014

Sos pomidorowy do makaronu

Składniki:
500 g zmielonej karkówki
2 średnie cebule
2 puszki pomidorów
łyżka przecieru pomidorowego
świeża bazylia i tymianek
sól, pieprz, pieprz ziołowy
150 g ugotowanego makaronu

Kiedyś już podawałam przepis na sos "do spaghetti" w poście o lasagne. Tym razem podałam wersję ze świeżymi ziołami.
Najpierw podsmażam cebulkę, kiedy jest już złocista dodaję mięso. Jak mięso nie już surowe, dodaję pomidory i łyżkę przecieru oraz przyprawy i zioła. Wszystko mieszam i czekam aż lekko się zredukuje.
Podaję z makaronem i świeżą bazylią.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

© 2011 spotkajmy się w kuchni, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena